Een moment geduld aub.

Hondenvoeding

Bij Diertotaal.nl vindt u het beste voor uw hond op het gebied van hondenvoeding. Van Junior tot Senior, we hebben voor elke hond de beste voeding. En wij willen niks liever dan uw trouwe viervoeter het beste geven. Vele smaken, soorten en beschikbaar in verschillende volumes. Denk hierbij aan hondenvoer van merken als Canagan, Vitakraft, Puur Fit, Smolke, Biofood, Eukanuba, Farm Food en meer. Bij Diertotaal.nl bent u aan het juiste adres voor de beste prijs in relatie tot het beste product. Bezoek naast onze website ook eens ons indrukwekkende beleveniscentrum in Kampen en ontdek wie wij zijn!

Pagina 1/22  |   1 2 3 4 5 6 7
Toon filters
Merk
Toon meer
Soort Snack
Inhoud
Koopjeshoek
Leeftijd
Ons Advies
Puur Fit
Smaak
Toon meer
Soort Voeding
Soort Voer
Speciaal
Uitverkoop
Verzorging
Pagina 1/22  |   1 2 3 4 5 6 7

Waar moet u op letten bij de aanschaf van hondenvoeding?

Vaak krijgen we de vraag wat nu ‘de beste hondenvoeding’ is. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven; er bestaat niet zoiets als ‘het beste hondenvoer’. Net als bij mensen geldt dat een gevarieerd voedingspatroon aanbevolen wordt. Dat wil zeggen dat het voer dat u uw hond geeft alle benodigde voedingsstoffen moet bevatten. Dat houdt in: vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral ook voldoende water!

Welk merk of welke soort hondenvoeding u daarvoor kiest, is een kwestie van uitproberen. Ook honden hebben zo hun voorkeur en zullen de ene soort hondenvoeding lekkerder vinden dan de andere. Net zoals u wellicht liever broccoli eet dan spinazie. Beide groenten zijn erg gezond, maar wat u uzelf het liefst voorschotelt, is puur afhankelijk van uw smaak.

Soorten hondenvoer

Er zijn dus diverse soorten hondenvoeding, met elk zo zijn voor- en nadelen. Zo onderscheiden we diepvriesvoeding, natvoer, persbrokken, krokante brokken, vers vlees en worst. We zetten ze even kort op een rijtje:

Diepvriesvoeding

Diepvriesvoer is hondenvoeding die bestaat uit worsten, met daarin vaak vlees (rund, kip of lam), vis, rijst en/of groenten. Het voordeel van invriezen is dat het vlees zo vers mogelijk blijft, waardoor de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Nadeel is dat u het vlees eerst moet laten ontdooien, tot het op kamertemperatuur is.Natvoer

Natvoer wordt vaak gezien als luxe alternatief voor droge brokken, maar het heeft zeker ook echt zijn voordelen voor uw hond. Naast dat het dier het zonder twijfel lekkerder zal vinden dan droogvoer, zorgt het er ook voor dat het dier voldoende vocht binnenkrijgt. Voor honden is dit zeer belangrijk. Daarnaast bevat natvoer relatief weinig calorieën, zodat deze soort hondenvoeding erg geschikt is voor honden die veel eten.

Droogvoer

Persbrokken en krokante brokken scharen we voor het gemak even onder de noemer ‘droogvoer’. Dit is het soort hondenvoeding dat waarschijnlijk iedereen wel kent. Voor de baasjes is het voordeel van dit voer dat het relatief goedkoop is en honden er bovendien minder van nodig hebben in vergelijking tot natvoer. Het is bovendien geurarm, vlekt niet en gemakkelijk te bewaren. Nadeel is dat brokken nauwelijks water bevatten, waardoor dit soort hondenvoeding geen goede keuze is wanneer uw hond uit zichzelf weinig drinkt.

Vers vlees

Vers vlees is het soort hondenvoer dat het dichtst in de buurt komt van het natuurlijke dieet van uw hond. Honden zijn immers carnivoren, die in de natuur ook rauw vlees eten. Hebt u weleens een wolf, waar de hond van afstamt, hondenbrokken zien eten? Vers vlees als hondenvoeding zorgt onder meer voor een glanzende vacht, een frissere adem en een betere weerstand. Het is echter wel van belang goed na te gaan welke voedingsstoffen het vlees bevat. Een ongebalanceerd voedingspatroon kan tot overgewicht, botontkalking en andere problemen leiden.

Speciale soorten hondenvoeding

Merkt u dat uw hond sterk reageert op diverse soorten hondenvoeding? Dan kan het goed zijn dat uw hond overgevoelig is of kampt met één of meerdere allergieën. Voor deze honden hebben we bij Diertotaal.nl speciale soorten hondenvoeding. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor honden met allergieën, een speciaal dieet, honden die moeite hebben granen te verteren, een gevoelige huid of vacht hebben, problemen hebben met spieren en gewrichten, een moeizame spijsvertering hebben of gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

Advies inwinnen?

Kunt u hulp gebruiken bij het kiezen van het meest geschikte voer voor uw hond? Aarzel dan niet en kom gewoon eens langs in onze winkel in Kampen! Is dat te ver weg? Telefonisch kunnen we u natuurlijk ook van tips voorzien! Bel ons gerust eens op 038 - 331 3165, voor al uw vragen over hondenvoeding!