Majoraan, ook wel marjolein genoemd, wordt bij ons eenjarig gekweekt. In kas of bak kan de plant overblijvend zijn. Het is een echte mediterrane zonminnaar met een heel bijzonder smaak. Om te conserveren (drogen of invriezen) vóór de bloei snijden. Het aroma is dán het sterkst.
Zaaien: in maart op een zaaibedje onder glas (bij 20°C). Onder glas gekweekte planten in mei uitplanten op 25 x 10 cm. Vollegrondsplanten uitplanten zodra ze hanteerbaar zijn. Zorg dat de grond steeds voldoende vochtig blijft.
Oogsten: de topjes van de stengels. Deze zijn het lekkerst en de plant groeit dan goed bossig uit.
Toepassing: wordt gebruikt bij worst, vlees en gevogelte maar ook in soepen, sauzen, salades en bij vis. Vaak gecombineerd met tijm en basilicum.
Productkenmerken:
- Majoraan wordt ook wel Marjolein genoemd
- Een echte Mediteraanse aanbidder met bijzondere smaak
- De topjes van de stengels zijn het lekkerst
Standplaats:
Toepassing in pot ja
Zaaien vollegrond ja
Standplaats licht Zonnig
Hoogte 30 cm
Periodes:
Zaaitijd buiten van maart
Zaaitijd buiten tot juni
Oogsttijd van juni
Oogsttijd tot september
Advies en tips:
Zaaiadvies onder glas of direct in de vollegrond
Verzorgingsadvies houdt grond voldoende vochtig
Oogstadvies de topjes van de stengels oogsten
Zaadkenmerken:
Zaden per gram 4000