Dit ras heeft geel-groen blad met dunne witte bladstelen (ribben). Het blad wordt jong geoogst en er kan enkele keren van dezelfde planten worden gesneden. De smaak is lekker fris. Snijbiet wordt meestal als spinazie gegeten, maar ook de ribben kunnen worden geoogst en gestoofd gegeten.
Zaaien: vanaf half maart tot eind augustus. Er kan regelmatig worden gezaaid om steeds over verse snijbiet te beschikken. Zaai op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. In de rij een afstand van 5 cm aanhouden voor fi jn blad productie of 20 cm als men devan 5 cm aanhouden voor fijn blad productie of 20 cm als men de ribben wil oogsten. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd de grond wel voldoende vochtig.
Oogsten: afhankelijk van de zaaitijd van mei tot oktober. Snij (bij blad productie) het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat er na enkele weken opnieuw kan worden geoogst. Voor de teelt van de ribben moet men de plant laten uitgroeien.
Productkenmerken
- Vormt veel groen blad met dunne bladstelen
- De smaak is lekker fris
- Wordt als spinazie gegeten
Standplaats
Zaaien vollegrond ja
Standplaats licht Zonnig
Periodes
Zaaitijd buiten van april
Zaaitijd buiten tot augustus
Oogsttijd van mei
Oogsttijd tot oktober
Advies en tips
Zaaiadvies op regels direct in de vollegrond
Verzorgingsadvies houdt grond voldoende vochtig
Oogstadvies Snij het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat na enkele weken opnieuw geoogst kan worden van hetzelfde zaaisel.
Zaadkenmerken
Zaden per gram 70-100